Ensimmäisiä äitiysvaatteita ja hankintoja vauvalle

(Ihan ensimmäisenä palaan edelliseen postaukseen jos joku sen lukijoista on täällä. Laitoin neuvolaan viestin noista labratuloksista ja siitä, että niitä ei ollut näkyvissä. En saanut viestiini mitään vastausta, mutta samana päivänä labrat tupsahtivat näkyviin, eli ilmeisesti ne kaikki olivat vain piilotettu jostain syystä!)

Jännitän edelleen keskiviikon nt-ultraa aivan hemmetin paljon, mutta ajattelin silti kirjoitella hieman kepeämmästä aiheesta tällä kertaa. Vaikka vatsa näin 11+5 ei olekaan vielä varsinaisesti kasvanut, on silti turvotus iltaa kohden suhteellisen jäätävää ja mahaa on mahdoton saada mukavasti esimerkiksi vanhoihin farkkuihin.

Kesä on siinä mielessä armollista aikaa raskaanaoleville, että monilla on käytössä joustavia hameita ja mekkoja, jotka antavat periksi vielä melko isonkin vatsan kanssa. Silti, Suomen kesä kun on mitä on, tuli ihan aiheelliseksi käydä katsomassa äitiysfarkkuja, jotta olisi jotain päällepantavaa myös viileämpinä päivinä.

Bongasin Jodelissa jonkun aloituksen siitä, että Prismassa olisi äitiysfarkut alessa. Löysinkin sieltä huimaan 14,95 euron hintaan Prisman oman House-merkin farkut, jotka olivat kyllä tuohon hintaan oikein pätevät. Lisää vaatelöytöjä tein H&M:n alesta, josta ostin 45 eurolla kuusi äitiys-/imetyspaitaa ja mekon. Yllätyksekseni kaikki noista tuntuivat tosi mukavilta ja jopa ihan suhteellisen laadukkailta tällaiseksi ketjukamaksi. Lisäksi ostin MAMA Super Skinny jeansit, jotka olivat aivan järkyttävän mukavat. Luuhaan kotona pääsääntöisesti aina ilman housuja, mutta nää olivat niin pehmeät ja ihanat, että en olisi halunnut ottaa niitä sovituksen jälkeen pois ollenkaan 😀 Mitä kokoihin tulee, olen housuissa iso M / pieni L ja L oli farkuista oikea koko. Yläosista olen myös kokojen M ja L välistä ja päädyin ostamaan paitoja kummassakin koossa, toiset vähän väljempinä ja toiset istuvampina.

Nämä kahdet farkut saavat nyt kyllä riittää raskauden loppuun asti ja lisää äitiyspaitoja ja muita yläosia yritän haalia ensisijaisesti kirppiksiltä tai aleista. En halua käyttää kovin paljoa rahaa varsinkaan pelkkiin äitiysvaatteisiin, mutta äitiys-/imetysvaatteita voisin kyllä harkita ostavani muutamia kappaleita ihan uutenakin, kun niiden käyttöikä on kuitenkin pidempi.

Ikuisena pessimistinä jätin vaatteisiin tietysti vielä laput nt-ultraan saakka, jotta palauttaminen onnistuu. Jos joku onkin huonosti, en halua kaappiini äitiysvaatteita muistuttamaan tästä(kin) epäonnistumisesta. Jostain syystä luotan ja haluan kyllä luottaa siihen, että kaikki on tällä kerralla hyvin.

Vauvalle en ole luonnollisesti tehnyt vielä suurempia hankintoja, mutta olen aleista ostanut kolme bodya, kahdet housut ja yhden paketin sukkia. Ajattelin ostaa suurimman osan vaatteista kirppikseltä, koska musta vauvanvaatteiden hinnat kaupoissa on pääsääntöisesti täysin absurdeja. Jossain ketjuliikkeessä ihan tavalliset, uudet trikoohousut koossa 56 olivat 19,99! Kun ottaa huomioon sen, missä hikipajoissa nuo on tehty ja mihin hintaan ihan suomalaisiakin lastenvaatteita saa, on tuo minusta aivan liikaa. Vaatteiden käyttöikä on kuitenkin lyhyt ja vauvanvaatteissa en ole mitenkään merkkien perään, niin koen perusvaatteiden ostamisen kirppikseltä kaikista fiksuimpana vaihtoehtona.

Jos nt-ultrassa on kaikki hyvin, ajattelin antaa itselleni luvan kirppiskiertelyyn ja siihen, että alan hiljalleen ostelemaan lisää vauvanvaatteita. Kuitenkin jos tämä raskaus ei jostain syystä tule onnistumaan haluan uskoa siihen, että jossain vaiheessa saamme kuitenkin pienen syliimme.

Vastaa