Raskausoireet rv 5-6

Olen tässä kirjoitellut ylös vähän sitä, millaisia raskausoireita on ilmaantunut milloinkin. Nämä ovat kaikki toki hemmetin yksilöllisiä (ja raskauskohtaisia), mutta ainakin minusta on kiva lueskella millaisia fiiliksiä muilla on ollut samaan aikaan.

Melkein heti plussan jälkeen (4+2 tarkemmin sanottuna) alkoi kevyt etova olo. Ruokailun jälkeen oksettaa ja ajatus ruoasta oksettaa. Samalla myös tietysti on hirveä nälkä, joten tää yhdistelmä ei ole mikään lemppari. Nyt 5+6 sama olo jatkuu edelleen ja muutama laattakin on jo lentänyt. Olo on yleensä pahimmillaan aamulla ja tasainen ällötys jatkuu usein iltapäivään saakka. Illat ovat olleet, luojan kiitos, toistaiseksi ihan siedettäviä.

Vatsa on ollut myös viimeisen viikon ajan aika normaalista poikkeava. Joko se on todella löysällä tai sitten mikään ei liiku mihinkään. Nice. En tosin tiedä kuinka paljon tämä johtuu hormoneista ja kuinka paljon siitä, että olen tosiaan syönyt juuri sitä mitä on mieli tehnyt.

Aamuheräilyt jatkuvat edelleen tuttuun malliin. Nyt en ole heräillyt niin paljoa aamuyöstä, mutta joka aamu tulee kyllä herättyä viimeistään puoli tuntia ennen kellon soittoa. En ole tästä edelleenkään kovin innoissani, koska unet jäävät maksimissaan seitsemän tunnin mittaisiksi ja olen joka ikinen iltapäivä aivan kuolemanväsynyt.

TURVOTUS. Voi elämä mikä turvotus. Aamulla herätessä pakki näyttää jotenkin normaalilta, mutta heti ensimmäisen suupalaan ja vesilasin jälkeen turvotus saapuu paikalle. Paino ei ole edelleenkään noussut, mutta maha näyttää ihan hirveältä. Turvotus alkaa jo heti rintojen alapuolelta, joten olo on varsin muumimainen.

Mulla oli aika pitkään pelkästään nännit kipeät, mutta nyt rinnatkin ovat kipeytyneet aika paljon. Aamulla ne ovat ihan ok, mutta kipeytyvät päivän mittaan ja ovat jo illalla aika arat. Nyt viimeisen parin päivän aikana olen myös ollut huomaavinani jotain pientä kasvua/pinkeyttä niissä.

Jano on myös tehnyt paluun. Se oli poissa muutaman päivän ajan tuossa vitos- ja kutosviikon taitteessa, mutta nyt viime päivinä se on palannut ihan yhtä hirveänä kuin aiemmin. Mikään vesimäärä ei riitä ja juonkin päivän aikana valehtelematta varmaan 20 reippaan kokoista vesilasillista.

Tässä hieman oireita viimeisen parin viikon ajalta. Olen tosi iloinen siitä, että jotain oireita on ollut, koska se tekee tästä jotenkin todellisempaa. Odottelen edelleen hirmusuurella jännityksellä ensi torstain varhaisultraa ja sitä, onko täällä todella joku tyyppi matkassa ❤️

Vastaa