Onko niitä ollut sittenkin kaksi?

Edellisestä postauksesta onkin vierähtänyt jo vähän reippaammin aikaa, joten ajattelin tulla päivittelemään toisen varhaisultran kuulumisia. Kävin siis toisen kerran varhaisultrassa Perhe Artessa viime torstaina juuri ennen juhannusta. Ensimmäisen varhaisultran mukaan viikkoja piti olla 7+1 ja voi sitä helpotusta, kun pieni papu olikin kasvanut juuri sen verran.

Pieni tuhruvuoto (erityisesti seksin jälkeen) on aiheuttanut mulle aika paljon huolta ja päänvaivaa ja mainitsinkin asiasta kätilölle. Kätilön ei tarvinnut kauaa ultrata, kunnes hän sanoi, että täältä tämä vuodon syy taitaakin löytyä. Sydämeni jätti muutaman lyönnin välistä, kun ehdin jo pohtia kaikkia mahdollisia skenaarioita asian tiimoilta. Oikean sikiöpussin vieressä näkyi muutoin samannäköinen, mutta pienempi sirppimäinen ontelo, joka reunusti sikiöpussia.

Kätilö sanoi, että hän ei tämän perusteella pysty päättelemään, että olisiko kyseessä ollut kaksoisraskaus, josta toinen on mennyt kesken tai ollut tuulimuna vai onko kyseessä hematooma. Aktiivista vuotoa ei ontelossa kuulemma näkynyt, joka oli hyvä asia. Hän kertoi, että on mahdoton sanoa vuotaako tuo pois itsekseen hiljalleen vaiko kerralla vai imeytyykö se takaisin kohdun kudokseen. Mikäli tuo pussukka vuotaisi ulos, tulisi se kuulemma todennäköisesti pihalle reippaiden hyytymien kera joka kuulostaa tietty todella kuumottavalta.

Mua hämmentää tosi paljon se, että miten edellisessä ultrassa tuota hematoomaa/pussukkaa ei näkynyt lainkaan vaikka mulla oli vuotoa jo silloin. En ymmärrä, että mistä se olisi sinne nyt viikon aikana ilmaantunut. Julkisen puolen ultra näytti kyllä olevan ainakin mun silmään aika paljon epätarkempi kuin Perhe Arten ja mun ultraaja oli myös erikoistuva lääkäri, joten ehkä hän ei yksinkertaisesti ollut vielä niin harjaantunut?

Joka tapauksessa ajattelin ottaa tuon ultrassa ilmenneen pussukan puheeksi huomenna ekassa neuvolassa, koska haluaisin, että sitä seurattaisiin edes jollain tasolla. Tiedän, ettei sille voida tehdä mitään, mutta musta olisi kohtuullista selvittää edes se, että mikä se on ja kasvaako se, eikä vaan jättää mua oman onneni nojaan.

Vaikka tuo hematooma/sikiöpussi toki minua huolettaakin, niin pääasia on se, että alkiolla oli ultrassa kaikki hyvin ja hän oli kasvanut kuten pitääkin. Täytyy kyllä sanoa, että siinä kohtaa, kun kätilö mainitsi mahdollisesta kaksoisraskaudesta, olin todella hämmentynyt. Mulla oli alusta asti jostain syystä fiilis, että niitä olisi voinut olla kaksi. En oikein usko, että toisessa pussukassa oli mitään elämää, koska se kirkkaanpunainen vuoto oli niin vähäistä, mutta tuulimunaraskauteen uskon kyllä jollain tasolla. En todellakaan surkuttele tätä asiaa, koska voihan se olla, että kyseessä tosiaan on ihan vain hematooma. Tuli silti jännä tunne, kun kätilö otti puheeksi kaksoisraskauden.

Täytyy vain toivoa, että tällä tyypillä menee kaikki hienosti ❤️

Vastaa