Alkuraskauden verenvuoto

Voi vittu suoraan sanottuna. Eilen mulla oli jotenkin skidisti hassu fiilis vatsassa, mutta en ajatellut siitä juurikaan sen enempää. Vatsani on ollut kipeä tässä alkuraskauden aikana muutenkin, jotenkin kuittasin sen ihan normaalina vatsakipuna. Menin puolen päivän aikaan vessaan ja siinä sitä oli paperissa. Verta. Kirkkaanpunaista verta.

Verenvuoto jatkui muutamien tuntien ajan ja sitä tuli paperiin aina vessassa käydessäni. Housuihin asti sitä ei päätynyt, eli vuoto ei ollut kovinkaan runsasta. Silti sen määrä tahri vessapaperin täysin ja muutti pöntön veden kirkkaanpunaiseksi. Yhdellä käynnillä pönttöön lorahti kaksi lähes mustaa verihyytymää, jotka olivat ehkä peukalonkynnen kokoisia. Ongin hyytymät pöntöstä ylös kissanhiekkalapiolla ja katsoin miltä ne näyttävät. Pelkkää verta, onneksi.

Verenvuoto loppui illan aikana ja toistaiseksi olen ollut täysin vuodoton siitä saakka. Toivon hartaasti, että tilanne myös pysyy tällaisena. Soitin aamulla Naistenklinikan polille, jonne mulla on aika torstaina, koska he olivat pyytäneet olemaan yhteyksissä mikäli vuotoa ilmaantuu. Puhelimessa ollut kätilö oli tosi mukava ja kertoi, että ei ole perumassa aikaa nyt tämän vuoksi. Hän sanoi myös, että vaikka verenvuoto voimistuisi kovastikin, niin edellisen raskauden kummallisuuden vuoksi minun tulee silti tulla torstaina käymään. Olin helpottunut, koska täydellinen epätietoisuus olisi ehkä pahinta tässä tilanteessa.

Kätilö kertoi, että on mahdotonta sanoa mikä tilanne on tai tulee olemaan, koska alkuraskauden keskenmenot voivat olla todella niukkavuotoisiakin. Jos tämä nyt on mennyt kesken, niin en minä näin vähällä varmasti pääse. Viime kerrallakin vuoto oli hurjasti runsaampaa vaikka toki Cytoteceillä oli varmasti oma sormensa pelissä.

Itse olen suhtautunut asiaan nyt niin, että tämä oli tässä. Mies ei pysty samaan, hän elättelee vielä toivoa ja yrittää suojella kai itseään asialta. Minä toki suon sen hänelle, mutta harmittaa, kun emme ole asian suhteen samassa paikassa. Nyt seuraavat pari päivää menevätkin varmaan aika zombina ellei vuoto esimerkiksi voimistu ja keskenmeno näytä lopulliselta. Itsekin jollain tasolla haluaisin uskoa kyseessä olleen esimerkiksi hematooma tai vaikka ulosvalahtanut kaksonen, minulla kun oli joku kummallinen ajatus siitä, että siellä voisi olla kaksi. Toisaalta juiliva alaselkäkipu enteilee pahaa, vaikka vatsaan ei enää satukaan.

Tuntuu paskalta. Tuntuu silti yllättävän vähän paskalta. Toivo kai antaa vielä minullekin voimaa.

Vastaa