Raskausoireet ennen plussaa

Nyt tuli tehtyä kunnon hakukoneystävällinen otsikko, mutta tämä aihe kiinnostaa niin paljon kaikkia raskaaksi haluavia, että on pakko kirjoitella omista tuntemuksista. En edes tiedä, kuinka monta kertaa vannoin etten enää piinapäivinä googlettele mitään raskausoireita, mutta päädyin kuitenkin naputtelemaan googleen joko otsikon mukaisen tekstin tai ”raskausoireet dpo xyz”. Sama juttu oli raskaustestien kanssa. Vannoin, että teen testin aikaisintaan päivää ennen menkkojen alkamista ja kuitenkin jaksoin odotella enemmillään dpo 10 saakka.

Plussakierto oli siitä poikkeuksellinen, että siinä ei ollut oikeastaan mitään ihan kamalan poikkeuksellista. Oireet ennen plussaa eivät siis olleet juuri normaaleja luteaalivaiheen fiiliksiä kummoisempia. Alla kuitenkin listaa siitä, millaisia fiiliksiä tärppikierrossa oli.

DPO 0-7

  • Helvetillinen väsymys. Tää on mulle siis luteaalivaiheessa muutenkin ihan normaalia, mutta myös raskauskierrossa oli todella kova väsymys. Kiitos koronan ja etätyöpakon, kaatuminen sänkyyn kesken työpäivän oli mahdollista. Lähes jokainen päivä oli pakko käyttää kahvitauko sängyssä makoillen.
  • Jäätävä turvotus. Varsinkin dpo 7 eteenpäin se alkoi olemaan tosi häiritsevää ja jälleen kerran thanks corona, farkkuja ei onneksi tarvinnut vetää jalkaan.
  • Jano. Koko ajan.
  • Uupuminen rasituksessa. Ainut urheilu johon pystyin, oli rauhalliset kävelylenkit. Ajatuskin mistään muusta tuntui ihan mahdottomalta.

DPO 8

  • Yöheräilyt. DPO 8 alkoi yöheräilyt, jotka ovat jatkuneet poikkeuksetta tähän päivään saakka. Olen aina ollut todella aamu-uninen ihminen ja herätys ennen herätyskelloa on ollut erittäin harvinaista. Kun heräsin dpo 8 sunnuntaiaamuna kello 6:50, tiesin, että jotain on nyt vialla. Siitä lähtien olen herännyt joka ikinen aamu vähintään puoli tuntia ennen herätystä vaikka yöunet olisivatkin jääneet todella lyhyiksi.

DPO 10

  • Tuhruvuoto. Dpo 10 tuli todella, todella kevyt ruskea tuhru paperiin seksin jälkeen. Epäilen, että tää oli kiinnittymisvuotoa. Mulla ei ollut kiinnittymisvuotoa ollenkaan edellisessä raskaudessa, mutta tää vaikutti vähän siltä.

DPO 11 & 12

  • Vatsakipu. Vatsassa alkoi tuntua aika kovia tosi satunnaisia kipukramppeja, jotka ei liity mun normaaliin kuukautiskiertoon. Samanlaisia kipuja oli myös edellisessä raskaudessa (tosin vasta plussan jälkeen), joten tässä kohtaa fiilis tärpistä oli jo aika varma.
  • Nännien kipeytyminen. Mulla ei ole normikierrossa ollut juuri koskaan nännit kipeät, joten tää oli myös aika selkeä merkki.

Muita oireita tämän jälkeen ei ole tullut lievää pahoinvointia lukuunottamatta. Jännityksellä odotan milloin alkaa edellisessä raskaudessa ollut sykkeiden nousu, se oli aika kauheaa 😅

Vastaa