Progesteronilabrojen tulokset

Kävin siis oletettuna dpo kasina mittauttamassa progesteroniarvot Puhdissa. On vähän epäselvää, mikä nyt oikeasti oli se mun ovispäivä, koska testi oli positiivinen 9.5. mutta räikeän positiivinen vasta 10.5. Toisaalta 10.5. mun aamulämmöt olivat jo nousseet (enkä tietenkään mitannut lämpöjä 9.5.), joka indikoisi sitä, että ovis oli jo 9.5. No anywho, lasken oviksen tapahtuneen tuolloin 10.5.

Progesteroniarvojen mittaus oli todella edullista, ainoastaan 23,95! Yhdellä simppelillä labrakokeella voi saada selville, sen onko ovulaation kanssa jotain häikkää vai toimiiko kaikki kuin junan vessa. Yhdestä heikosta tuloksesta ei toki voi päätellä vielä tarpeeksi, vaan useimmiten suositellaan kolmea perättäistä progesteronimittausta, joiden yhteenlasketun arvon tulisi ylittää tietty viitearvo. Jos progearvo on jo yhdellä labramittauksella hyvä, ei useita labroja välttämättä tarvita.

Normaaleja progearvoja selvitellessäni minua yllätti se, kuinka paljon viitearvojen rajat vaihtelivat! Olen kuullut useasta paikasta, että jos progesteroniarvo on yli 8, on se riittävä. Toisaalla taas kerrotaan, että vasta luku 15 tai 20 osoittaisi sitä, että keltarauhasen toiminta on riittävää raskauden ylläpitämiseen. Puhdin viitearvoissa normaali luteaalivaiheen arvo oli minimissään 8,58.

Seuraavana päivänä labroista sain Puhdilta tekstarin, että labratulokseni ovat valmiina. Kauhunsekaisin tuntein kirjauduin heidän palveluunsa ja avasin raportin. Olin täysin valmistautunut johonkin suhteellisen surkeaan arvoon ja olinkin mätkähtää pyllylleni, kun arvo oli 39,51! Siis sehän on ihan loistava! Pikku happy dance taisi irrota labratuloksia lukiessani ja olin niin tajuttoman helpottunut, että arvo oli noinkin hyvä.

Oli pakko piirtää söpö sydän, koska olin NIIN happy ❤️

Itse epäilin siis häikkää oviksen kanssa, koska sain eräässä kierrossa useita positiivisia ovistestejä kahden viikon aikana. Käytin siis tätä testiä osviittana siihen, kannattaako minun mennä välittömästi gynelle vai yrittää rauhassa vielä jonkin aikaa. Mielestäni omatoiminen progearvon mittaus soveltuu juuri tällaiseen tarkoitukseen, koska se antaa parhaimmillaan hieman mielenrauhaa ja samalla säästää rahaa. Jos tuloksien omatoiminen tulkinta arveluttaa (en toki myöskään kannusta ketään googlelääkäriksi), voi Puhdista ostaa 49 eurolla lääkäriajan, jossa lääkäri tulkitsee tulokset sinulle.

Itselle jäi tosi positiivinen fiilis sekä palvelusta, että toki myös tuloksista. Tämä oli ehdottomasti 24 euron arvoinen tieto ja voinkin lämpimästi suositella progemnittausta kaikille, joita ovisasiat arveluttavat 🙂

One Reply to “Progesteronilabrojen tulokset”

  1. Keromasi perusteella ovis on ollut 10. tai luultavammin 11.5. Hormonihuipusta n. 24h päästä tapahtuu ovulaatio.

Vastaa