Missä olet ovulaatio?

Kp 20 ja olen nyt kussut liki kaksi pakettia negatiivisia ovistikkuja. Aloitin tikuttelemaan jo joskus kp 9 tienoilla ihan siinä toivossa, että kierto olisikin lyhyempi tällä kertaa ja en missaisi ovista. Vuosisadan vitsi.

Puhelin on täynnä erilaisia kuukautisäppejä ja yhteen kirjataan ylös aamulämpöjä, toiseen kohdun asentoa ja kolmanteen limoja. No ei nyt sentään ihan kirjaimellisesti noin, but you know the drill. Olen lataillut niitä nyt kasapäin ihan mielenkiinnosta, koska haluan nähdä miten oviksen ennustus toimii.

Ovia on aivan hanurista, se heittelee ovista ihan miten sattuu ja nyt appin mielestä se on mennyt jo. Premom vaihtelee kummallisesti oviksen paikkaa, joinakin päivinä se näyttää, että ovis meni jo ja toisina ennustaa sen olevan tulossa. Nyt tosin Premom on tyytynyt jo parin päivän ajan siihen, että ovis olisi kp 26. Fertility friendistä loppui ilmainen VIP, joten se ei ennusta mitään. En tiedä miksi minulla edes enää on se. Flo on myös ihan hanurista, sekin ennusti oviksen jo menneen. Natural cycles on uusin kokeiltava, joka ennustaa oviksen maanantaille, eli kp 23.

Oma arvaukseni menee ensi viikon loppupuolelle, eli kp 26-28. Ei varmaan tarvitse erikseen mainita, että olen AIVAN LOPPU omiin kiertoihini. Mulla hajoaa pää sen kanssa, että ovis tapahtuu hyvällä säkällä reilun 40 päivän välein. En vaan voi olla ajattelematta, että jossainhan on oltava vikaa. Varasin siis ajan gynelle puolentoista viikon päähän. Aika taisi olla muistaakseni kp 30, eli jos jostain Jumalan armosta satun ovuloimaan suunnilleen viime kierron aikoihin, se ehkä olisi nähtävissä ultrassa. Labroista sen nyt ainakin pystyisi toteamaan, joten täytyy toivoa, että ovis jossakin näkyisi.

Olen myös alkanut epäilemään voisiko mulla olla PCOS, koska siihen viittaavia oireita on ilmaantunut ehkäisyn lopettamisen jälkeen. Karvoja kasvaa vähän väärissä paikoissa (ei tosin paljoa, mutta en mä ennen ole joutunut sheivaamaan vatsaani) ja olen lihonut talven aikana vaikkei mikään ole muuttunut. Painonpudotus on ollut myös aikaisempaan nähden todella hidasta ja haastavaa. Mietin myös sitä, että kierukkaa poistaessa gyne sanoi AFC-lukemani olevan 40. Se on aika paljon ja mitä olen googlaillut (koska googlehan tietää parhaiten 🙄) niin tuollaisia arvoja on juurikin PCOSia sairastavilla. Noh, enää puolitoista viikkoa odotusta ja sitten toivottavasti olen vähän viisaampi asian suhteen. Toivon, että ainakin epäily PCOSista saataisiin varmistettua tai poissuljettua, jotta siitä ei tarvitsisi stressata.

Tänään ajattelin pitkästä aikaa tavata ystävää ja juoda viiniä muutaman lasillisen. Tauko omista ajatuksista tulee erittäin tarpeeseen.

Vastaa