Miksi rennosti ottaminen yritysaikana on niin vaikeaa?

Ihan ensimmäiseksi päivitystä! Tänään on DPO 9 ja ainakin nyt aamulla on tuntunut suhteellisen oireettomalta. Pahin turvotus ja nippailut ovat kadonneet, mutta aamun kävelylenkillä tosin hengästytti yllättävän paljon. Tissit ovat myös kipeytyneet tänään hieman, mutta sama juttu oli viime kierrossakin luteaalivaiheen loppupuolella. Lämmöt ovat pysyneet onneksi vielä tänään koholla, koska viime kierrossa ne tipahtivat jo DPO 9 vaikka tuhru alkoi vasta DPO 14. Progesteronitestin tulokset eivät ole vielä tulleet, mutta niiden pitäisi ilmaantua Puhtiin tämän päivän aikana.

Alkukierron vahvoista ”nyt me onnistutaan”-fiiliksistä huolimatta olen taas alkanut pikkuhiljaa valmistelemaan itseäni pettymystä varten. Olen myös tässä viime päivinä pohtinut sitä, että miksi on niin helkkarin hankalaa ottaa rennosti yritysaikana? Mietin tässä, että pitäisikö seuraava kierto olla täysin tikuttamatta ja mittailematta mitään, jotta mieli saisi vähän rauhoittua. Toisaalta olen niin analyyttinen ja faktoista tykkäävä ihminen, että en tiedä stressaisiko minua enemmän se, että en tiedä mitä kropassani tapahtuu.

Jos seksiä harrastaa suunnilleen joka toinen päivä aina menkkojen loppumisesta niiden alkuun, niin todennäköisyys raskaudelle on lähestulkoon sama, vaikka sitä ovista tikuttelisi ja asiasta stressaisi. Ihan rehellisyyden nimissä on pakko tosin myöntää, että en tiedä tulisiko sitä stressattua sitten siitä, että seksiä on harrastettava joka toinen päivä. Vaikka se kivaa onkin, niin varsinkin tässä korona-aikana lökäreissä möllöttäessä ei tunne itseään kyllä kovin seksikkääksi… 😄 Ehkä mieluiten otan sen stressin ainoastaan ovisviikkona ja sitten loppuajan kuusta saa harrastaa seksiä stressittömämmin.

Varsinkin, kun kierto nyt on ollut mitä on, niin haluan ehkä olla vielä ainakin hetken aikaa kartalla siitä, että lyheneekö kierto tästä vielä vai pysyykö samana. Haluaisin myös ensi kierrossa kokeilla niitä Teroja, mikäli progearvo on yhtään alakanttiin. Ne kuitenkin toimivat viime tärppikerralla!

Näistä syistä en ehkä vielä ensi kiertoon ota täysin mittaamatonta taktiikkaa, mutta mikäli tämä homma vielä pitenee, niin todennäköisesti jossain kohtaa on pakko ottaa pieni paussi. Veikkaisin, että hyvä paussin paikka olisi varmaan ensi kierrosta seuraava. Olisi mukavaa yrittää olla ainakin osa kesästä stressaamatta asiasta ja vain nauttia. Tuossa kierrossa piinapäivät kylläkin osuu sopivasti kesälomaviikolle 😅

2 Replies to “Miksi rennosti ottaminen yritysaikana on niin vaikeaa?”

 1. Heippa 😊
  Löysin sun blogin pari kuukautta sitten, meillä oli kova yritys päällä ja googlasin kaikkea mahdollista raskaudenyritykseen liittyen.. 🙊

  Niin fiilasin sun tekstejä, kuulosti niin tutulta tuo kaikki.
  Plussasin ite noin kuukausi sitten ja nyt kun tulin pitkästä aikaa lukemaan mitä sulle kuuluu… niin onnea hirmuisen paljon teille raskaudesta 😍🎉

  1. mamimissio says: Vastaa

   Moikka ja kiitos ihanasta kommentistasi, tuli tosi hyvä mieli 🙂 Onnea ihan superpaljon plussasta! Oletko käynyt jo varhaisultrassa? Itsellä on varattu ensi viikoksi se ja jokainen päivä tuntuu ihan uskomattoman pitkältä…

Vastaa