Premom-sovellus ovulaation seurantaan

Kierukan poiston jälkeen olen käyttänyt aktiivisesti kahta sovellusta, Ovia Fertilityä ja Premomia. Ovia Fertilityä käytän oikeastaan ihan kaiken träkkäämiseen ja syötän sovellukseen seksikerrat, kuukautiset, tehdyt ovulaatio- ja raskaustestit, oireet, aamulämmöt (silloin kun niitä jaksan mitata) ja oikeastaan kaiken mikä tulee vain mieleen.

Premom on samantyylinen sovellut, joka on nimensä mukaisesti suunniteltu raskautta toivoville naisille. Premom on mielestäni paljon Oviaa kökömpi, rumempi, ominaisuuksiltaan huonompi ja vaikeakäyttöisempi, mutta Premomissa on jotain mitä Oviassa ei ole. Se nimittäin tulkitsee ovistikkuja ja antaa niille numeerisen arvon.

Premomin surkeudesta tosin kertoo se, että siihen syötettyjä ovistikkuja ei voi poistaa. Jos siis syötät sovellukseen tikun väärin päin tai väärään aikaan, se on ja pysyy. Alla olevassa kuvassa hyvä esimerkki muuten siitä, kuinka tärkeää on olla katsomatta ovistikkuja liian aikaisin, ko. tikku muuttaa väriään aika lailla muutaman minuutin kuluessa. Myös valaistus on äärimmäisen tärkeää ja olisikin hyvä, että tikun kuvaisi aina tismalleen saman minuuttimäärän jälkeen ja tismalleen samassa valossa.

Itse olen kokenut tämän Premomin tikutuspuolen hyvin hyödylliseksi, kunhan tosiaan kuvaa jokaisen testin kerran ja samassa valossa, jotta ne ovat vertailukelpoisia. Premom tulkitsee testit pääsääntöisesti oikein ja hyvin ja niiden syöttö applikaatioon on helppoa (testi tulee kohdistaa näytössä olevalle pienelle alueelle). Olen itse kokenut helpommaksi ottaa kuvan ensin ja syöttää sen vasta jälkikäteen appiin vaikka testin voi kuvata suoraan applikaatiossa.

Sovelluksessa ovistikkukuvat pysyvät järjestyksessä ja niitä on helppo selata jälkikäteen jos haluaa vaikkapa verrata nykyistä kiertoa edelliseen kiertoon. Sovellus myös piirtää ovistikkujen lukemista käyriä, joista voi seurata arvojen kehittymistä. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan tätä jos ovistikkujen ”arkistointi” kiinnostaa 😄

Vastaa